«Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» – Jesus Kristus, Guds sønn.

Vi ønsker å styrke misjonsengasjementet i menigheten vår med både humanitært og misjonerende arbeid. Menighetsrådet har høsten 2016 besluttet å inngå et samarbeid med Misjon Uten Grenser. Vi som har det så godt materielt, trenger å løfte blikket utover verden til dem som sliter. Vi har valgt Romania som «vårt» land. Misjon Uten Grenser har flere prosjekter der og som menighet kan vi bidra med å samle inn klær og sko, skrive julekort og støtte Misjon Uten Grenser med midler slik at de kan dele ut matpakker, drive SFO, bygge bakeri, lekeplass og idrettsbane i området.  Misjonsprosjektet ble presentert for menigheten på gudstjenesten den 23. oktober 2016.

På basaren i oktober 2017 fikk vi inn ca 100 000 kr. Halvparten av disse pengene gir vi videre til Architaprosjektet.

Gruppetur til Archita.
2-5. mars 2018 arrangeres en gruppetur til Archita for Tananger menighet. Reisen arrangeres i samarbeid med Misjon Uten Grenser. Vi har noen få plasser ledig. Ta kontakt innen 30. november dersom du er interessert! Her er lenke til brosjyre.

Situasjonsrapport om Archita, november 2017
Misjon uten grenser, MUG, driver skolefritidsordningen. Barna kommer dit etter skoletid. Der får de leksehjelp og de får bli med på aktiviteter.
Det rapporteres også at bakerovnen er ferdig bygget og tatt i bruk. Så bra at familiene nå får brød fra bakeriet!
Også lekeplassen er ferdig opparbeidet. Så langt litt få lekeapparater men lekeplassen er i daglig bruk av barna der.
Planene om å lage fotballbane er lagt på is. Det jobbes med avtaler med myndighetene og byggefirma. Så der blir det spennende å se om prosjektet kan komme på skinner igjen.
Mug opplyser at gavene fra Tananger, fra basar, offer med mer er kjærkomne. Disse midlene vil blant annet gå til drift av etterskoletid aktivitetene og drift av brødovnen.
En gruppe fra Tananger menighet skal besøke Archita i mars. Da ønsker vi å ha med gave. MUG opplyser at både fotballer og drakter vil være kjekke gaver å gi. Vi ville satt stor pris på om noen kan gi/har kontakter som kan hjelpe oss med slike gaver.
Vi i misjonsgruppa er kjempeglade for det gode resultatet ved basaren 21. oktober. Vi opplever at vårt prosjekt i Archita, i samarbeid med MUG, er med på å styrke menighetens misjonsengasjement. Husk derfor å be for vårt misjonsprosjekt og samarbeidet med Archita.
Tananger menighet sin misjonsgruppe «Archita»

vlsdut-skolesekkJesha samler vi inn penger som skal gå til skolesekker med utstyr slik at barn som går på SFOen kan ha det nødvendigste når de går på skolen. Se videosnutten  ved å klikke på bildet til venstre. På Jesha har vi en bøsse til formålet + at 10% av kiosksalget går til skolesekker. Pr. 8. juni 2017 har det kommet inn kr. 4293,20 til formålet, noe som holder til drøyt 21 skolesekker.

jentekveldene strikkes det sokker. Disse henges opp på sokketreet og blir etterhvert sendt til Archita.

Her er en hilsen fra Danes i Romania:

Hei!
Vi er akkurat ferdig med barnemøte her i Romania. Vi har fått høre om Jesus, at han er den beste vennen som man kan ha.
Vi er så glade for å høre at dere, i Tananger menighet, vil være med å hjelpe oss.
I landsbyen Danes, som ligger utenfor Sighisoara, har Misjon Uten Grenser et senter. Her får vi mat, klær og leksehjelp og vi møter trygge voksne. h16_hilsen_romania
Ikke så langt fra oss, er det en annen landsby som heter Archita, der ønsker Misjon Uten Grenser å starte noe nytt – slik at barn og unge i nabolandsbyen kan få de samme mulighetene som vi har.
Her ønsker Misjon Uten Grenser å bygge en brødovn som kan gi barna brød. Det skal også bygges en fotballbane, og en lekeplass, som kan gi barn og unge glede i en vanskelig hverdag,
Takk for at dere heier på oss!
Hilsen barna i Danes, Romania

Vårt engasjement vil dreie seg om dette nye arbeidet i Archita.

Kort om Architas historie på denne lenken.
Her er en aktuell videosnutt fra arbeidet til Misjon Uten Grenser: (Klikk på bildet)

danes-ferieleir

Mer om Misjon Uten Grenser på deres hjemmeside: logo_mugog på Facebook: mug_facebook2