” Siste nytt ” – nr. 2 / 14

Utenfor kirken vaier klosterklokkene i vinden! De vitner om at våren er i anmarsj. Mest av alt vitner de om at Gud fremdeles skaper og gir liv! Disse herlige vårtegnene er en andakt i seg selv.
Barnevogner vitner også om små nyskapte under, og nå er det mange barnevogner i kirken mandag formiddager. Endelig Babysang! Det har vært savnet, men nå er Marianne i sving igjen!
1018. februar gikk medarbeiderfesten av stabelen i kirken. Med god mat og fantastisk underholdning av musiker-humoristene Uppstad & Waade ble 90 av medarbeiderne våre feiret. Anders Hebnes ble kåret til årets medarbeider for utrettelig innsats med teknikken. Hedersprisen gikk til Jorunn Hebnes for hennes store engasjement for søndagsskolen. Hun har en unik måte å formidle evangeliet til barna på, og det har hun gjort i en årrekke! Det er sikkert også mange voksne som koser seg når Vimselur er med i kirken! Staben hadde laget ny film i festens anledning. Den vises i ”reprise” på hjemmesiden vår. God fornøyelse!105
Vi er velsignet med mange medarbeidere i Tananger menighet. Og det er behov for enda flere!
Så herved er utfordringen gitt – om du ikke alt har en oppgave, da. Her er mange muligheter til å ta i et tak innimellom for eksempel med kirkekaffen, som gudstjenestemedhjelper, på søndagsskolen
osv. ”Gudstjenestene er blitt enda kjekkere nå som jeg er gudstjenestemedhjelper”, var det en som sa. Det er verdt å prøve ut!
Nå slår vi et slag for givertjenesten i menigheten. Vi er 30 faste givere i Tananger. Det er flott!
De aller fleste gir til ungdomsarbeidet. Derfor kan vi lønne ungdomsarbeider i 60 % stilling. Men Tananger menighet ønsker å satse mer og nå lenger enn hva offentlige midler gir oss muligheten til.
Blant annet er oppgavene innen trosopplæring store og mange. Tenk om faste giverbeløp gjorde det mulig å utvide stillingen! Om du ikke har fått den, så ta med den nye giverbrosjyren. Den står på kirketorget. Med verset fra 2.Kor.9,7 ”Gud elsker en glad giver” håper vi at mange blir inspirert til å gi av hjertens lyst!
I går var det supertorsdag med ”super-lapskaus”. 95 heldige voksne og barn kunne spise middag i kirken før korøvelsen. Vi drømmer om å kunne ha middag på supertorsdag mer enn en gang i halvåret. Dersom noen kjenner det rykke i serverings-armen, er det bare å si i fra.
På søndag 9.mars blir 5.klassingene med på gudstjenesten etter å ha vært samlet om NT og Narnia-film på lørdag. Det ryktes at de kommer til å gi presten en fristelse. Vil han klare å motstå denne, tro?
Månedens ord er siste bokstaven i DJERV.  Verdiordene våre er Disippelgjøring, Jesus, Ekte, Raus og VISJONÆR. Vi tror at verdens største visjon bor i Guds hjerte; at alle får oppleve Hans nåde og nærhet. Dette vil vi være en del av! Tenk om vi kunne fylle kirken til trengsel hver søndag! Tenk om engasjementet var så stort at det var ”kø” for å være søndagsskolelærer!
Kanskje kan vi bruke fastetiden, som vi nå er inne i, til å lete etter vår plass i Guds store visjon.