«Siste Nytt» nr. 6/19

Denne uken startet fastetiden! Vi er godt kjent med fastelavnsris og –boller. Men kanskje du vil bli med på å markere denne forberedelsestiden til påske litt mer? Faste kan være så mangt. Noen holder seg unna godteri, andre sosiale medier. Hver kan finne sin måte, og poenget må jo være skape rom for å gi mer plass til Guds ord. Her gir vi deg én mulighet til å markere fastetiden:

Hvorfor ikke starte dagen med en stille stund i kirkerommet i Tananger kirke? Klokken 08.00 – 09.00 tirsdag, onsdag, torsdag frem til påske har vi Åpen Kirke i fastetiden. Du inviteres til en stille stund, til bønn, tenne lys eller bare sitte stille i benkeradene. Du kan komme og gå etter som det passer deg. Det vil være bønnestasjoner du kan bruke. Siste kvarteret, kl. 08:45-09-00, samles vi til bønn og dagens bibelord.

Nykommeren Bibeldykk er godt i gang! Hver mandag i partallsuker kl. 20-21, samles vi for å lese Bibelen sammen. Til nå har vi fått plass i sakristiet. Oppslutningen har vært gledelig god. Her er det bare å komme de mandagene det passer. På hjemmesiden vil du finne hvor langt vi har kommet i lesningen som startet med 1. Mosebok og Johannes evangeliet.

Hver mandag i oddetallsuker er det åpen bønnesamling i kirken kl. 20-21. Her kan du komme for en stille stund i kirkebenkene eller bruke bønnestasjonene til en bønnevandring. Bruk gjerne bønnekalenderen på hjemmesiden vår.

I dag, torsdag 7.mars kl.19:30, er det «Jentekveld» i kirkestua. Jenter i alle aldre møtes til en uformell kveld med kaffe, drøs og håndarbeid for de som vil det.

Til helgen drar konfirmantene på leir nr.2 – til Vaulali. Vi håper og ber om en flott helg for både konfirmanter og ledere. Leir er noe av det mest betydningsfulle som skjer i konfirmanttiden i forhold til å få en smak av – eller bli styrket i sin kristne tro.

søndag 10.mars kl.11:00 er det gudstjeneste v/ Aksel Johan Lund. Det blir dåp og søndagsskole.Teksten 1. søndag i faste tar oss med til Getsemane hage. Disiplene strever med å holde seg våkne for å be med Jesus. Vi håper mange gnir søvnen av øynene og kommer til gudstjeneste på søndag!

Søndag 17.mars er det gudstjeneste v/Aksel Johan Lund kl.11:00. Etter en kort kirkekaffe blir det årsmøte for Tananger menighet. Håper mange tar seg tid til å bli med på denne. Årsrapporten ligger på vår hjemmeside og i papirformat på kirketorget. Den gir et godt bilde av alt det flotte arbeidet i menigheten vår.

Velkommen til «Torsdagslunsj – med någe attåt» 21. mars kl.12:00-13:30. Dagens tema «Folketoner på harpeleik» ved Jostein Byrkjedal.

Just holder på med en spennende videreutdanning i kirkelig arbeidsveiledning. Derfor har han studiepermisjon uke 11- 14 for å jobbe med masteroppgaven sin. Vi ønsker lykke til med arbeidet! Det er flott å ha Aksel Johan Lund som vikarprest i denne perioden. Aksel er prestestudent og godt kjent i menigheten. Ta godt imot ham!

Med ønske om en god fastetid! Hilse oss i staben.