«Siste Nytt» nr. 15/19

Vi håper dere alle har hatt gode dager i ferien! I sommer har vi hatt fine gudstjenester hver eneste søndag i en av Sola-kirkene. Det er godt å kunne samles på tvers av menighetene. Men NÅ gleder vi oss til å samles igjen i Tanangerfellesskapet!

Vi sparker i gang semesteret med familiegudstjeneste søndag 18.august. Alle skolebarn oppfordres til å ta med skolesekken – kanskje du får noe å putte oppi…
Det blir leker og salg av grillmat etter gudstjenesten.
Inviter med naboen og kom!

«Mer himmel på jord» blir høstens tema. Dette er Den norske kirkes visjon, som vi også vil ta i bruk i Tananger. Det blir tre temagudstjenester i høst. Her har du datoene med undertema:
Sønd. 25. aug. kl.11:00 «Visjon: Mer himmel på jord»
Sønd. 15. sept. kl.11:00: «Kan man tro hva man vil i kirken? Om våre verdiord: Bekjennende og Åpen.
Sønd. 27. okt. kl.11:00 «Til tjeneste!»

Oppstart av faste aktiviteter:
Knøttetreffen Åpen barnehage starter torsdag 22.august.
Barnekoret og Tabago starter øvelsene torsdag 29.august. Det blir kveldsmat og barne-TV!
Språkkafeen starter opp igjen tirsdag 27.august kl.17:30.
Jesha-klubben for 5-7.klasse og ungdomsklubben ESC starter 6. september.

Hver mandag i partallsuker er det  i kirken kl.20-21. Vi leser fra Bibelen sammen.
Du kan se hvor langt vi er kommet her på hjemmesiden vår. Oppstart: 19 august.
Hver mandag i oddetallsuker er det åpen bønnesamling i kirken kl. 20-21. Oppstart: 26. aug.

Dugnadsgjengen starter opp allerede torsdag 15. august kl. 09:30-12:00. Er du hjemme på dagtid og har lyst til å ta i et tak i kirken, så ta med matpakken og kom! Vi er supertakknemlig for all praktisk hjelp, ute som inne. NÅ er det særlig ugresset som roper etter å bli luket!
Vi spiser lunsj sammen kl.11:30.

«Torsdagslunsj – med någe attåt» er for deg som er hjemme på dagtid og for pensjonister.
Vi starter med lunsjbufe (kr.50) kl.12:00. Deretter blir det et kåseri eller et kulturelt innslag.
19.september: Historien om livet på Flatholmen v/Mariann Evensen
17.oktober: Med tribuneplass til samtidshistoria. Ei fortelling om ei verd i forandring v/Kjetil Aano.
De neste datoene er: 14.november og 12.desember.
Har du anledning til å være med å lage til lunsj en av dagene, så vær snill å gi beskjed!

Søndag 1. september er en stor dag i Sola! Da blir det grunnsteinsnedleggelse for den nye kirken i Sola sentrum. Alle som har anledning er hjertelig velkommen til å overvære begivenheten. Stavanger biskop forretter seremonien kl. 13:00, og Sola menighet inviterer deretter til kirkekaffe i Kulturhuset.

Som det skrives om i menighetsbladet, har Kirkens sykevaktsordning skiftet navn til Ledsagertjenesten. Tjenesten brukes i stor grad til å følge eldre mennesker til lege, tannlege eller sykehuset. Av og til trenger noen litt avlastning, slik at en holder den syke med selskap noen timer. Det aller meste skjer på formiddagstid, og tjenesten innebærer ikke noe form for stell. Nå søkes det etter brukere så vel som tjenestevillige mennesker. Har du lyst og anledning til å gi litt av din tid? Ta kontakt med diakon i Sola, Lise-Ingeleiv Grunnaleite (tlf 906 62 631)
for mer informasjon.

Velkommen ellers til alt som skjer i menigheten vår. Vi håper at du finner din plass i «båten» denne høsten – for å bruke det maritime bildet. Og har du lyst å ta i et tak med «åren» så ikke nøl med å spørre om hva som trengs. Gudstjenestemedhjelper, vaktmesteroppgaver, kirkekaffe, forsangertjeneste er bare noe av det vi kan «friste med».

Ha en velsignet uke! Hilsen oss i staben.