Tananger menighet ønsker å sette fokus på Bibelen.

Bibeldagen i februar -19, var oppstarten av vår oppstart for mer bibelfokus. Vi ønsker at du, og flere med deg, skal bli mer nysgjerrig på Bibelen, mer glad i Bibelen og ikke minst lese mer i Bibelen. Bibelen er verdens desidert mest leste bok. Den elskes av kristne over hele verden, mens andre frykter eller hater den. Hva er det som er så spesielt med denne boka?

Bibeldagen, 17. februar 2019:
Familiegudstjeneste med bibeljakt av tårnagenter og Bibelutstilling:
– Hvem har Tanangers eldste Bibel?
– Hvor mange ulike Bibler klarer vi å få samlet sammen til gudstjenesten. (oversettelser/språk/alder)
Se mer fra utstillingen via denne lenken.
Tårnagenter som skal finne skatter i Bibelen deltar på gudstjenesten.

Senere samme ettermiddag/kveld arrangerte vi Bibelreisen. (kl. 16:30-21:00)
Det er en gjennomgang av kjernehistorier gjennom hele Bibelen og vi er på jakt etter de lange linjene i Bibelen. Les mer her.

Mandag 18. februar startet vi opp Bibeldykk, faste bibellesekvelder i kirka. Ofte mister vi sammenhengene i Bibelen fordi vi leser noen få utvalgte vers.  På bibellesekveldene leser vi kapittel etter kapittel i Bibelen. Det blir mandager i partallsuker kl. 20.00-21.00. Les mer her. Hvilke kapitler som har blitt lest på lesekvelden, vil også bli presentert på nettet slik at du kan følge med på hva som er lest selv om du ikke kan komme en gang.

RIK Bibelbruk:

I april 2019 var Hans Johan Sagrusten fra Bibelselskapet og hadde inspirasjonskveld om RIK bibelbruk. Boka anbefales!!

Bibelkurs på nett:

For deg som trives foran skjermen eller ikke har anledning til å delta på bibeltimene, vil vi anbefale nettkursene på siden Kurs om Gud (gratis). Særlig kurset «Hvorfor Jesus»? Det er en fin introduksjon til Bibelen og dens hovedperson Jesus.

Dersom du ønsker å gå litt mer i dybden, eller vil ta med deg en bibeltime på mobiltelefonen mens du gjør andre ting, kan vi anbefale å lytte til bibeltimer på nettsidene

Andre bibelressurser:

BibelbølgerBibelselskapets podkast.

pTro, podcast: gjennomgang av mange av bibelens bøker.

YouVersion: Verdens mest brukte bibelapp (over 375 mill brukere) med svært mange bibelutgaver på alle slags språk. Har også bibelleseplaner.

The bible project: (engelsk) fasinerende, ca 10 min. videoer for hver enkelt bok i bibelen, og om mange andre bibelske emner. De har også en app: (ReadScripture) med bibelleseplan.

Foross.no: Bibelutleggelser, blant annet samtaler rundt neste søndags tekst.

bibeltimer.com: Bibeltimer fra DELK