Digital gudstjeneste – bibeldagen

Velkommen til gudstjeneste kl.11:00, på såmannssøndag og bibeldag.
Gudstjenesten er digital.

Velkommen til gudstjeneste på Bibeldagen. Bibelselskapet har fokus på Cuba i 2021, og det preger også denne gudstjenesten. Sokneprest i Tananger, Tracy Rishton deltar.
Offergaven går til Bibelselskapets bibeldagsprosjekt på Cuba. (Les mer nedover på siden)

Bibeldagen 2021: Kurv med bibler til kubanske familier!
På Bibeldagen 2021 samler vi inn penger til å gi sterkt etterlengtede bibler til 30 000 mennesker i 5 000 familier på Cuba. Familiene på Cuba er ofte storfamilier: Tre generasjoner bor ofte under samme tak, gjerne i små boliger. Vi ønsker å gi 5 000 slike familier en kurv med bibler: I kurven finner de en barnebibel og ungdomsbibel til de yngste i familien, en bibel med stor skrift til besteforeldre, en vanlig bibel til foreldrene.

I kurven kan de også få med en studiebibel, til de som ønsker å lære mer. For det er mange kristne på Cuba som har en tjeneste i kirken sin, og som ønsker å lære mer om Bibelen. Vi starter vi øst, den delen av Cuba hvor kirkene vokser mest, og hvor mangelen på bibler er mest prekær. De få biblene som finnes i dette området, blir ofte lest på deling av flere i familien. Nå ønsker vi at alle som ønsker seg sin egen bibel, tilpasset sin aldersgruppe, skal få det.

Hvorfor må vi gi bibler til Cuba?
Det er ikke mulig å kjøpe bibler på Cuba. Det finnes ingen bokhandlere som selger bibler. Det er bare Bibelselskapet som kan distribuere bibler lovlig. Bibelskapet har lov til importere bibler som blir gitt som gave fra utlandet. Fra Bibelselskapet spres Biblene ut til kirkene og de lokale kristne. Biblene som distribueres på Cuba, er i sin helhet finansiert med gaver fra bibelvenner i Norge og andre land. Den eneste måten kubanske kristne kan få en bibel på, er derfor ved at vi gir penger til bibler på Cuba. Biblene fordeles rettferdig ut fra medlemstall mellom de mer enn 60 kirkesamfunnene på øya, og mellom de 16 ulike geografiske regionene. Bibelselskapet har et distribusjonssenter i hver av de 16 regionene, slik at kirkene slipper å kjøre helt til Havanna for å hente bibler.

Les mer på Bibelselskapets sider her.


2021-01-31 11:00:00 2021-01-31 12:00:00 Europe/Oslo Digital gudstjeneste – bibeldagen

Velkommen til gudstjeneste kl.11:00, på såmannssøndag og bibeldag. Gudstjenesten er digital. Velkommen til gudstjeneste på Bibeldagen. Bibelselskapet har fokus på Cuba i 2021, og det preger også denne gudstjenesten. Sokneprest i Tananger, Tracy Rishton deltar. Offergaven går til Bibelselskapets bibeldagsprosjekt på Cuba. (Les mer nedover på siden) Bibeldagen 2021: Kurv med bibler til kubanske familier! På Bibeldagen 2021 samler vi inn penger til å gi sterkt etterlengtede bibler til 30 000 mennesker i 5 000 familier på Cuba. Familiene på Cuba er ofte storfamilier: Tre generasjoner bor ofte under samme tak, gjerne i små boliger. Vi ønsker å gi 5 000 slike familier en kurv med bibler: I kurven finner de en barnebibel og ungdomsbibel til de yngste i familien, en bibel med stor skrift til besteforeldre, en vanlig bibel til foreldrene. I kurven kan de også få med en studiebibel, til de som ønsker å lære mer. For det er mange kristne på Cuba som har en tjeneste i kirken sin, og som ønsker å lære mer om Bibelen. Vi starter vi øst, den delen av Cuba hvor kirkene vokser mest, og hvor mangelen på bibler er mest prekær. De få biblene som finnes i dette området, blir ofte lest på deling av flere i familien. Nå ønsker vi at alle som ønsker seg sin egen bibel, tilpasset sin aldersgruppe, skal få det. Hvorfor må vi gi bibler til Cuba? Det er ikke mulig å kjøpe bibler på Cuba. Det finnes ingen bokhandlere som selger bibler. Det er bare Bibelselskapet som kan distribuere bibler lovlig. Bibelskapet har lov til importere bibler som blir gitt som gave fra utlandet. Fra Bibelselskapet spres Biblene ut til kirkene og de lokale kristne. Biblene som distribueres på Cuba, er i sin helhet finansiert med gaver fra bibelvenner i Norge og andre land. Den eneste måten kubanske kristne kan få en bibel på, er derfor ved at vi gir penger til bibler på Cuba. Biblene fordeles rettferdig ut fra medlemstall mellom de mer enn 60 kirkesamfunnene på øya, og mellom de 16 ulike geografiske regionene. Bibelselskapet har et distribusjonssenter i hver av de 16 regionene, slik at kirkene slipper å kjøre helt til Havanna for å hente bibler. Les mer på Bibelselskapets sider her.

Tananger menighet