Velkommen som konfirmant i Tananger kirke 2020-21!

I konfirmasjonstiden får du lære mer om Gud og deg selv. Vi snakker om livet – på godt og ondt. Samtidig får du mange nye opplevelser. Bli med på en spennende reise frem til den høytidelige konfirmasjonsdagen!

Våren 2020 har vært svært spesiell på grunn av koronapandemien. Hvordan høsten blir, er det vanskelig å vite. I Tananger menighet har vi derfor valgt å lage et opplegg for året 20/21 som skal være fleksibelt og kunne fungere både hvis alt normaliseres, eller om det igjen strammes inn og mye må skje digitalt.

I 2021 har vi disse konfirmasjonsdatoene:
lørdag 24. april kl. 12.00,
lørdag 1. mai kl. 12.00,
søndag 2. mai kl. 11.00.
I påmeldingen velger du konfirmasjonsdag og den dagen du har valgt får du. Vi ønsker allikevel en viss fordeling på dagene. Derfor har vi satt et tak på antall konfirmanter på hver gudstjeneste. Nå er taket nådd for 1. mai. Den datoen er derfor ikke lenger et alternativ i påmeldingen. Må dere allikevel ha 1. mai, velger dere en av de andre dagene og sender en epost til olav.mo@tanangermenighet.no, så kan det ordnes.

Her er tre videosnutter om konfirmasjon
Klikk på bildet for å se videoen.

Du kan lese mer generelt om det å være konfirmant i DnK (Den Norske Kirke) i denne lenken – www.konfirmant.no.

15 utsagn om konfirmanttiden fra  konfirmantene 19/20 i Tananger kirke.

• «Jeg kan absolutt anbefale å være konfirmant i Tananger. Det er et veldig bra opplegg, mye praktisk, og kjekt å snakke med lederne.«
  • «Det blir tatt opp tema som vi ikke snakker om andre steder«
  • «Det har vært veldig gøy og jeg har følt meg velkommen.«
  • «Det er et godt fellesskap. Hvis du er usikker på om du vil være kristen, får du lære mye om kristendommen.»
  • «Jeg kan anbefale å være konfirmant i Tananger. Det er et veldig kjekt opplegg og du lærer mye som du ikke lærer på skolen.»
  • «Å være konfirmant i Tananger er en utrolig opplevelse.»
  • «Det har vært veldig kjekt å møte de andre på trinnet utenom skolen.»
  • «Leirene har vært veldig, veldig kjekke»
  • «Året var mye gøyere enn jeg trodde og så har jeg lært hva Gud betyr for meg.»
  • «Det viktigste jeg har lært er at vi må tilgi, lære å tilgi andre»
  • «Det viktigste jeg har lært er at Gud alltid er med meg og passer på.»
  • «Lederne i Tananger stiller opp for konfirmantene»
  • » Det viktigste jeg har lært er at Jesus er Guds Sønn»
  • «Det har vært kjekt å få vite mer om Jesus, Gud, Den Hellige Ånd og Bibelen»
  • «Det var veldig kjekt å få diskutere på hjemme-gruppen. Lederne der var kjekke å snakke med.

Esc er vår ungdomsklubb. Der ønsker vi at også konfirmanter skal kjenne seg hjemme og de blir medlemmer i Esc mens de er konfirmanter. Esc er også et lokallag for Acta – barn og unge i Normisjon er Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjon med over 20 000 medlemmer. Actas visjon er «Grensesprengende fellesskap der barn og unge møter, følger og ærer Jesus Kristus». Som lokallag for Acta får vi tildelt frifondsmidler til driften av Esc for de ungdommene som ikke reserverer seg mot medlemskap i Acta. Les mer om Acta her.

Konfirmasjonsgudstjenester høsten 2020, våren 2021, 2022 og 2023

Utsatte konfirmasjonsgudstjenester høsten 2020:
lørdag 19. sept. kl. 12.00, søndag 20. sept. kl. 11.00. lørdag 26. sept.kl. 12.00,
Konfirmasjonsgudstjenester 2021: lørdag 24. april kl. 12.00, lørdag 1. mai kl. 12.00, søndag 2. mai kl. 11.00.
Konfirmasjonsgudstjenester 2022: lørdag 30. april kl. 12.00, lørdag 7. mai kl. 12.00, søndag 8. mai kl. 11.00.

Konfirmasjonsgudstjenester 2023: lørdag 29. april kl. 12.00, søndag 30. april kl. 11.00, lørdag 6. mai kl.12.00.

Vi strekker oss langt for å gi deg og familien deres førstevalg på konfirmasjonsdag. Påmeldingen for høstens konfirmanter åpner normalt i begynnelsen mai. I påmeldingen velger man hvilken gudstjeneste man ønsker. Bestiller du lokale før påmeldingen, kan du regne med at du får ønsket konfirmasjonsdag, hvis du melder på konfirmanten i løpet av mai.

Har du spørsmål angående konfirmasjon i Tananger, kan du skrive en e-post til olav.mo@tanangermenighet.no

Forhåndsvisning av aktiviteter