Konfirmantåret i Tananger kirke 2020-21!

Koronasituasjonen pr. 1. mars 2021:

Vi samles slik som vi gjorde i høst, klassevis (kohortvis) på faste plasser med minst 2 meter mellom hver klasse. De vil også gå ut klassevis.

Hele 2020 har vært annerledes på grunn av koronapandemien.
Konfirmasjonene våre er utsatt til tidlig høst. Her er tidspunktene høsten 2021:
lørdag 28. aug. kl. 11:00 og 13:00, søndag 29. august kl. 11.00, lørdag 4 september kl. 11:00 og 13:00.

I konfirmasjonstiden får du lære mer om Gud og deg selv. Vi snakker om livet – på godt og ondt. Samtidig får du mange nye opplevelser. Bli med på en spennende reise frem til den høytidelige konfirmasjonsdagen!

Program for konfirmantåret 2021-22 vil bli satt opp i mai, men lengre nede på siden ser du de oppsatte datoene for våren 2022.

Her er tre  videosnutter om konfirmasjon

Klikk på bildet for å se videoen.

Du kan lese mer generelt om det å være konfirmant i DnK (Den Norske Kirke) i denne lenken – www.konfirmant.no.

15 utsagn om konfirmanttiden fra  konfirmantene 19/20 i Tananger kirke.

• «Jeg kan absolutt anbefale å være konfirmant i Tananger. Det er et veldig bra opplegg, mye praktisk, og kjekt å snakke med lederne.«
  • «Det blir tatt opp tema som vi ikke snakker om andre steder«
  • «Det har vært veldig gøy og jeg har følt meg velkommen.«
  • «Det er et godt fellesskap. Hvis du er usikker på om du vil være kristen, får du lære mye om kristendommen.»
  • «Jeg kan anbefale å være konfirmant i Tananger. Det er et veldig kjekt opplegg og du lærer mye som du ikke lærer på skolen.»
  • «Å være konfirmant i Tananger er en utrolig opplevelse.»
  • «Det har vært veldig kjekt å møte de andre på trinnet utenom skolen.»
  • «Leirene har vært veldig, veldig kjekke»
  • «Året var mye gøyere enn jeg trodde og så har jeg lært hva Gud betyr for meg.»
  • «Det viktigste jeg har lært er at vi må tilgi, lære å tilgi andre»
  • «Det viktigste jeg har lært er at Gud alltid er med meg og passer på.»
  • «Lederne i Tananger stiller opp for konfirmantene»
  • » Det viktigste jeg har lært er at Jesus er Guds Sønn»
  • «Det har vært kjekt å få vite mer om Jesus, Gud, Den Hellige Ånd og Bibelen»
  • «Det var veldig kjekt å få diskutere på hjemme-gruppen. Lederne der var kjekke å snakke med.

Esc er vår ungdomsklubb. Der ønsker vi at også konfirmanter skal kjenne seg hjemme og de blir medlemmer i Esc mens de er konfirmanter. Esc er også et lokallag for Acta – barn og unge i Normisjon er Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjon med over 20 000 medlemmer. Actas visjon er «Grensesprengende fellesskap der barn og unge møter, følger og ærer Jesus Kristus». Som lokallag for Acta får vi tildelt frifondsmidler til driften av Esc for de ungdommene som ikke reserverer seg mot medlemskap i Acta. Les mer om Acta her.

Konfirmasjonsgudstjenester høsten 2020, våren 2021, 2022 og 2023

Utsatte konfirmasjonsgudstjenester høsten 2020:
lørdag 19. sept. kl. 12.00, søndag 20. sept. kl. 11.00. lørdag 26. sept.kl. 12.00.
Konfirmasjonsgudstjenester 2021: lørdag 24. april kl. 12.00, lørdag 1. mai kl. 12.00, søndag 2. mai kl. 11.00.
Konfirmasjonsgudstjenester 2022: lørdag 30. april kl. 12.00, lørdag 7. mai kl. 12.00, søndag 8. mai kl. 11.00.

Konfirmasjonsgudstjenester 2023: lørdag 29. april kl. 12.00, søndag 30. april kl. 11.00, lørdag 6. mai kl.12.00.

Vi strekker oss langt for å gi deg og familien deres førstevalg på konfirmasjonsdag. Påmeldingen for høstens konfirmanter åpner normalt i begynnelsen mai. I påmeldingen velger man hvilken gudstjeneste man ønsker. Bestiller du lokale før påmeldingen, kan du regne med at du får ønsket konfirmasjonsdag, hvis du melder på konfirmanten i løpet av mai.

Har du spørsmål angående konfirmasjon i Tananger, kan du skrive en e-post til olav.mo@tanangermenighet.no

Forhåndsvisning av aktiviteter

• d
    t
    m

Felles-gudstjeneste i Sørnes

Velkommen til fellesgudstjeneste i Sørnes kirke.

Dag i kirkeåret: 3. søndag i fastetiden
    Prest: Silje Barkved Fossan
    Prekentekst: Mark 9,17-29
    Offer til: VID Misjonshøgskolen.

Her er lenke til informasjon og påmelding på Sørnes menighet sine nettsider.

Ukens regnbuebønn:
    HÅP
    Fra og med 3. søndag i fastetiden

Klimaendringene truer planeten vår, men
    i Etiopia spirer et stort håp. Der jobber
    prester på spreng for å lære opp folk til å
    ta vare på skogen og plante nye trær. En av
    dem er Abraham Mekonnen. – Kirkeskogen,
    Menagesha, er flere tusen år gammel. Vi
    kaller den for «Addis Ababas lunge», sier
    han og forklarer hvordan trær bidrar til å
    fange opp klimagasser. Ved å sikre skogen tar
    en også vare på dyreliv, planter og mennesker

Forhåndsvisning av aktiviteter

• d
    t
    m

Felles-gudstjeneste i Sørnes

Velkommen til fellesgudstjeneste i Sørnes kirke.

Dag i kirkeåret: 3. søndag i fastetiden
    Prest: Silje Barkved Fossan
    Prekentekst: Mark 9,17-29
    Offer til: VID Misjonshøgskolen.

Her er lenke til informasjon og påmelding på Sørnes menighet sine nettsider.

Ukens regnbuebønn:
    HÅP