Han er oppstanden, tut-tut-tut!

Ja, det var en del av «liturgien» på 1.påskedags drive-in gudstjeneste. Det var en stor opplevelse å feire påskedag sammen – utenfor kirken med 110 biler på parkeringsplassen. Dette er det nærmeste vi kommer fysisk fellesskap i disse tider. Det var en glede og oppmuntrende å se dere alle! Vi har vel aldri samlet så mange til gudstjeneste på en 1.påskedag i Tananger noen gang?! Det var flott å høre påskens budskap i ord og toner lyde over «hele» bygda!

Takk til alle gode krefter som gjorde drive-inn gudstjenesten mulig. Teknikere, forsangere, trompetist, parkeringsvakter – både egne og fra Lions. Logi Trans lånte oss «scene» og Seva bidrog med teknisk utstyr.

Vi håper dere hadde glede av Solakirkenes filmsnutter i påsken. Ole Ljosdal hjalp oss med produksjonen, og vi er stolte over kvaliteten! Påskens budskap er aktuelt året gjennom, og filmene ligger på hjemmesiden vår. De er vel verdt å se på ny! Mye godt stoff og gode ord finner dere også på kirken.no

Slik retningslinjene er nå under Koronapandemien, blir det ingen vanlige gudstjenester før 15. juni. Hvordan sommeren blir vet vi ikke ennå. Men det vi VET er at hver søndag fremover vil vi publisere en «gudstjenestelignende» film på Facebook og hjemmesiden vår. Så følg med der.

Søndag 19. april skulle vi hatt familiegudstjeneste, så denne søndagen blir filmens innhold for både voksne og barn. Altså: velkommen til familiegudstjeneste på nett hjemme i din egen stue!

Lørdag 18. april kl. 19:00 blir det live konsert fra Ræge kirke! «Arfon & Maria: Live in concert». Våre egne, dyktige musikere Arfon Owen og Maria Bue Kessel gir oss en kveld med klassisk musikk, salmer og mye mer. Bli med på Facebook!

Digitale fellesskap
Tiden vi lever i nå skaper behov for å måtes på nye måter. Tananger menighet ønsker å legge til rette for at vi kan møtes på nettet. Vi tar i bruk Jitsi Meet til dette og håper det kan bli et godt redskap i ulike sammenhenger. Klikk på denne lenken eller på bildet for å finne ut mer og test gjerne litt ut med andre.

Første digitale Bibeldykk mandag 27. april.
Vi prøver å komme i gang igjen med Bibeldykk og flytter midlertidig over på nettet. Vi fortsetter i 1. Mos. fra kap. 44 og i Ap.gj fra kap. 11. Bruker du PC eller Mac, er det bare å klikke på Bibeldykklogoen eller på denne lenken,  eller du kan kopiere denne nettadressen: https://meet.jit.si/Bibeldykk. Bruker du mobil eller iPad, må du laste ned Jitsi-appen først, hvis du ikke har den.

Har du behov for en prat? Ta gjerne kontakt med en av oss i staben. Du finner telefonnummer og epost på hjemmesiden og i menighetsbladet. Eller kanskje du kjenner noen som hadde hatt glede av at du tok kontakt? I denne spesielle tiden er det fint å oppleve at noen bryr seg.

Drive-in gudstjenesten ble avsluttet med tonene av Håpstango. Teksten er like vakker som tonene, og her deler vi ett av versene;

Fordi han kom og var som morgenrøden
og brøt Guds taushet og vår angst for døden,
fordi han gjennom handlinger og taler
har lukket porten opp til Himlens saler,
fordi han var Guds sønn og en av våre
og gikk omkring i gater og i gårder,

fordi han lot de siste bli de første
og lot de blinde se og småfolk trøste,

Så kan vi holde ut i vonde tider,
så vet vi Gud er nær, selv når vi lider,
så kan vårt brutte håp som solen stige,
så kan vi se at kommet er Guds rike.
Gud er hos oss.

Hilsen oss i staben!

Her kan du se og lytte til Håpstangoen fra «Salmeboka minutt for minutt»