Kjære alle sammen!
Vi håper dere kan nyte sol og varme i disse annerledes dagene!

Nå har vi lyst å skrive litt om hverdagsheltene her på huset. På mandag åpnet barnehagen igjen. Og uken før var det intens jobbing for å organisere og tilrettelegge for alle pålagte smittevernstiltak. En ting er sikkert; Barna blir flinke til å vaske hender! Og både små og store har lært seg det nye ordet «kohorter». Det er benevnelsen på de smågruppene barna er inndelt i.

På mandag var det stor gjensynsglede! «Dette er både eksamen og 17-mai på en dag» uttrykte en av de ansatte. Alle smittevernreglene skal etterleves til punkt og prikke, samtidig som det å ha ungene i barnehagen igjen er fest og glede. Både ansatte og foreldre bidrar til at det er trygt og godt å levere barna i barnehagen. Vi heier på dere!! Neste uke åpner SFOen vår. Nå jobbes det intenst for å klargjøre den.

Menighetsrådet valgte å ha fysisk møte på tirsdag, med behørig avstand selvsagt. Planen for våren var et viktig tema. Frem til sommeren vil vi fortsatt publisere en kort søndagsfilm som erstatning for gudstjeneste, samt en publisering midt i uken. 7. juni skulle vi hatt friluftsgudstjeneste. Vi vil prøve å få til en drive-in gudstjeneste istedenfor. Så følg med! Sted er ikke bestemt ennå. Dersom du ikke fikk sett sist gudstjeneste «Om Gud og corona» finner du den på hjemmesiden. Den er vel vert å få med seg!

Mange hadde glede av Åpen Kirke i påskeuken. Det vil vi fortsette med!
Hver onsdag kl. 19:00 – 20:00 blir det Åpen Kirke. Du kan komme innom for fem minutters stillhet, sitte ned en time, tenne lys eller be. Vi legger frem ark med søndagens tekst, en bønn, noe om kirkerommets symboler. De som ønsker kan benytte dette. Noen ganger vil det bli levende musikk. Det blir i tilfelle kl. 19:15 – 19:30.

Eller skjer det mye godt planleggingsarbeid i staben. Det er spesielt å planlegge i usikre tider. For hvordan skal vi gjennomføre trosopplæringstiltakene nå? Og hvordan blir egentlig høsten? Vi har kreative ansatte som jobber med dette – også på tvers av menighetene i Sola. Konfirmantåret 2020-21 begynner å ta form og vi håper fremdeles at Høsttur til Holmavatn blir en realitet. For en glede om vi kan se hverandre, klemme og leke sammen!

Årets fellesdugnad måtte dessverre avlyses. Dette var nok til stor glede for løvetennene i bed og rabatter rundt kirken! Vel, ugresset gror, og vi skulle gjerne rensket opp litt… Har du lyst og anledning til å ta i et lite tak for kirken din, så kom gjerne innom torsdager kl. 09:30. Vi finner frem redskap til utearbeid. Da er korona-avstand null problem. Eller gi beskjed om når det passer. Eller bare kom med eget utstyr og luk i vei! Særlig midtrabattene på P-plassen gror til nå.

Første digitale Bibeldykk mandag 27. april.
Vi prøver å komme i gang igjen med Bibeldykk og flytter midlertidig over på nettet. Vi fortsetter i 1. Mos. fra kap. 44 og i Ap.gj fra kap. 11. Bruker du PC eller Mac, er det bare å klikke på Bibeldykklogoen eller på denne lenken,  eller du kan kopiere denne nettadressen: https://meet.jit.si/Bibeldykk. Bruker du mobil eller iPad, må du laste ned Jitsi-appen først, hvis du ikke har.

Har du behov for en prat? Ta gjerne kontakt med en av oss i staben. Du finner telefonnummer og epost på hjemmesiden og i menighetsbladet. Eller kanskje du kjenner noen som hadde hatt glede av at du tok kontakt? I denne spesielle tiden er det fint å oppleve at noen bryr seg.

En fargerik regnbue pryder det ene vinduet i barnehagen. «Alt blir bra» står det med store bokstaver. Vi lover vel kanskje litt for mye, for vi voksne vet jo at ALT blir ikke helt bra. Og det vil barn tidsnok lære. Men regnbuen er et flott symbol på HÅP, og nå trenger vi å gi barna håp. Håp om at de kan få leke med vennene sine, treffe besteforeldre, at den vanlige hverdagen kommer tilbake. Og da er det godt at trygge voksne sier at «Det blir bra!»
Da bildet av regnbuen ble tatt, kom det et flott gjenskinn av kirken midt i buen. Det ble en påminning om at vi står sammen i håpet og at i kirken har vi faktisk et håp om at ALT blir bra helt til slutt!

Ha en velsignet uke!