Kjære alle sammen!

Det er herlig å registrere enda mer liv og leven i kirken denne uken. Nå har SFO-en vår åpnet!
Det var rene «vårsleppet»! Barna hoppet og sprang som våryre lam i pur glede over å få leke og se hverandre igjen. Dette bærer bud om en litt mer normal hverdag for barna.
Arbeidsdagene for de ansatte er uten tvil krevende, med et strikt smittevernsregime. Men mot og engasjement råder. Barna er kjempeflinke til å følge reglene. De voksne synes nok det er rart å ikke få komme inn i bygget for henting og levering. Men også det er en del av dugnaden!

Vår kjære sogneprest, Just Salvesen har takket ja til sognepreststilling i Klepp kirke. Vi er dypt takknemlige for tiden vi har fått ha ham i Tananger og ber om Guds rike velsignelse over hans nye tjeneste. Det er ennå ikke avklart nøyaktig når han slutter hos oss, men vi går inn i en spennende tid med hensyn til hvem som skal bli hans etterfølger.

Vi har kommet inn i en god rutine med publisering av mini-gudstjeneste hver søndag og en digital formidling midt i uken. Det er kjekt å registrere at mange følger med. Det er inspirerende hvis dere gir oss noen kommentarer på Facebook. Enten heiarop, innspill eller spørsmål.

Det blir også publisert noe for søndagsskolebarna våre. Den norske kirke har fine samlingsstunder som er verdt å få med seg. Søndagsskole på nett finner du her eller ved å klikke på bildet. Våre egne søndagsskoleledere vil også trø til digitalt! Og her mangler det ikke på innsats; I påsken fikk medlemmene av søndagsskolen levert søndagsskolebladet Barnas på døren sammen med en liten goodiebag. Takk for god omtanke for barna «våre»!

Det er vel ingen overraskelse at ungdommen er aktive på den digitale fronten. FollowMe har hatt både lokale og felles samlinger på nett. ESC har hatt jevnlige publiseringer med andakt og konkurranser. Men alle lengter etter å møtes!

Menighetsbladet er rett rundt hjørnet. Det ble et annerledesblad siden det er få ting å annonsere. Men du får mye godt lesestoff, blant annet et innblikk i annerledesdagene for oss som jobber i kirken.

Det er herlig å være ute når det spirer og gror. Ugresset har gode dager i bed og rabatter. Har du lyst og anledning til å ta i et lite tak for kirken din, så kom gjerne innom torsdager kl. 09:30. Vi finner frem redskap til utearbeid. Da er korona-avstand null problem. Eller gi beskjed om når det passer. Eller bare kom med eget utstyr og luk i vei! Særlig midtrabattene på P-plassen gror til nå.

Hver onsdag kl. 19:00 – 20:00 blir det Åpen Kirke. Du kan komme innom for fem minutters stillhet, sitte ned en time, tenne lys eller be. Vi legger frem ark med søndagens tekst, en bønn, noe om kirkerommets symboler. De som ønsker kan benytte dette. Noen ganger vil det bli levende musikk. Det blir i tilfelle kl. 19:15 – 19:30.
«I stillhet og tillit skal deres styrke være.» (Jes. 30,15) var Jesaja ord til folket i en turbulent tid. Vi tror det er både godt og viktig å ta seg tid til en stille stund med bare Gud og seg selv. Det kan gi styrke, både for den som har det ekstra travelt og strevsomt i disse tider, for den som er satt litt ut av spill på grunn av koronasituasjonen, for den som er bekymret for egen eller andres helse – ja for oss alle. Å tenne lys er en fin handling som minner om at Jesus er verdens lys, mitt lys og alltid tilstede. «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» (Joh.8,12) Det gir trygghet i en skjelven tid. Velkommen til åpen kirke og lystenning!

Digitale Bibeldykk
Vi er i gang med digitale Bibeldykk. Det fungerte så bra på mandag at ønsket nå er å ha Bibeldykk hver mandag frem til sommeren, så bli gjerne med! Vi har kommet til 1. Mos. kap. 46 og Ap.gj kap. 13.
Bruker du PC eller Mac, er det bare å klikke på Bibeldykklogoen eller på denne lenken,  eller du kan kopiere denne nettadressen: https://meet.jit.si/Bibeldykk.
Har du lastet ned Jitsi Meet-appen på mobil eller nettbrett, er det bare å skrive inn «bibeldykk» i «Enter room name», så er du med.

Vi deler en fin liten bønn fra Norsk bønnebok nr. 240:

Takk, Jesus,
du som er verdens lys.
Vær mitt lys så lenge jeg lever
og hjelp meg så jeg kan lyse
for andre.

Har du behov for en prat? Ta gjerne kontakt med en av oss i staben. Du finner telefonnummer og epost på hjemmesiden og i menighetsbladet. Å prate sammen er noe av det viktigste vi gjør i disse tider.

Ha en velsignet uke!