Kjære alle sammen!
Nå har myndighetene har bestemt å gradvis åpne opp samfunnet igjen. Aktiviteter kan etter hvert starte opp og vi gleder oss til vi kan møtes fysisk i kirken vår! Men; alt blir gradvis og etter gjeldende smittevernsregler. Nå er det lov å holde gudstjeneste, men smittevernreglene tillater kun 50 personer og 1 meters avstand. Små menigheter som samler en liten flokk hver søndag, kan juble og møtes. Solamenighetene, som har et gjennomsnitt på nesten 200, trenger litt tid på å finne gode og tjenlige løsninger på hvordan vi kan samles. Det vil fremdeles være mulighet for dåp, vigsel og begravelser. Andre aktiviteter skal etter hvert starte opp gradvis og kontrollert. Vi holder dere oppdatert på hjemmeside, Siste nytt og Facebook.

Noen av dere har fått med seg nyhetene om endring i staben vår fra høsten av.
Vår kjære sokneprest, Just Salvesen, har takket ja til soknepreststilling i Klepp kirke. Vi er dypt takknemlige for tiden vi har fått ha ham som prest i Tananger og ber om Guds rike velsignelse over hans nye tjeneste i Klepp – som starter 1. september.
Vår gode trosopplærer Mariann Bøe Weibell har tatt imot stilling på Haga skole. Vi er utrolig takknemlig for alt det gode trosopplæringsarbeidet hun har lagt ned i menigheten vår, og ønsker lykke til i skolehverdagen. Familien blir jo boende i Tananger og vil være en aktiv del av menigheten vår. Det gleder vi oss over. Vi går altså en spennende tid i møte. Begge stillingene er lyst ut.

Nå er invitasjon til neste års konfirmanter sendt ut! De første påmeldingene har alt kommet. Kirkelig konfirmasjon er for alle! Både for den som tror, tviler, ikke tror, ikke har tenkt på «sånt» før eller bare er nysgjerrig. Her får ungdommen bli kjent med kristen tro og utforske viktige spørsmål i livet. Konfirmantåret er planlagt slik at det kan gjennomføres uansett hvordan koronasituasjonen utvikler seg. Kjenner du en ungdom i rette alder, så tips om et flott konfirmantopplegg i Tananger menighet.

Tusen, tusen takk til dugnadsgjengen som har gjort en super jobb med luking på kirkens uteområde. Det blir dugnadsinnsats hver torsdag kl. 09:30 fremover (bortsett fra Kristihimmelfartsdag). Hjertelig velkommen til deg som har lyst og anledning. Det er rikelig med arbeidsoppgaver, og vi møtes helt koronatrygt.

Sist uke fikk vi hilsen fra våre venner i Romania gjennom misjonsprosjektet i Misjon Uten Grenser (MUG). Koronapandiemien rammer hardt, og i de fattige landsbyene som Danes og Archita, er situasjonen særlig krevende. Landet har tatt store hensyn til smittevern. Skoler og barnehager er stengt ut året, og forsamlinger er ikke tillatt. MUG måtte stenge sine suppekjøkken. De ansatte har jobbet hektisk for å følge opp familiene på alternative måter. Iført smittevernutstyr blir mat og hygieneartikler levert ved døren/porten og kontakten med familiene skjer pr. telefon. De ansatte har gått ned 20% i lønn ut juni for å sikre hjelp til familiene i tiden som kommer. De takker hjertelig for støtten Tananger menighet gir. Vi ber om velsignelse over arbeidet deres, og benytt gjerne anledningen til å gi en ekstra gave til arbeidet i Romania.

Vi har måttet avlyse ni gudstjenester til nå. Dermed har vi gått glipp av mange kirkeofringer, både til eget arbeid og til misjonsarbeid. Nå gjør vi noe med det: Denne søndagen går offeret til Misjon Uten Grenser. Kirken VIPPS-nummer er 116377, så det er fullt mulig å gi et bidrag! Vi legger også inn andre formål i VIPPS menyen. Slik kan du som vil gi en kollekt til de offerformål vi har mistet nå som kirken har vært stengt.

Høsttur til Holmavatn planlegges på trygg og god måte! Sett av datoen 11-13. september.
Vi åpner snart for påmelding. Om det viser seg at myndighetene strammer inn igjen, så må vi ta konsekvensene av det. Men vi lever i troen på en super og sosial høsthelg. Detter er en tur som menighetsråd velger å satse på og går derfor inn med betydelig sponsing. Klikk på lenken eller bildet for å lese prisene.

Velkommen til Åpen kirke hver onsdag kl. 19:00 – 20:00. Du kan komme innom for fem minutters stillhet, sitte ned en time, tenne lys eller be. Vi legger frem ark med søndagens tekst, en bønn, noe om kirkerommets symboler. De som ønsker kan benytte dette. Noen ganger vil det bli levende musikk. Det blir i tilfelle kl. 19:15 – 19:30.

Som statsminister Erna sier; Vi kan ikke ta på hverandre, men vi kan ta vare på hverandre.
Kanskje betyr det å ta en telefon til en du tenker på eller tilby en praktisk tjeneste. Det er en måte å oppfylle ordet: «Bær byrdene for hverandre og oppfyll på den måten Kristi lov» Gal. 6,2

Ha en velsignet uke!