«Siste Nytt» nr. 14/22»

Siden sist!
Vi håper dere har hatt gode påskedager med feiring av høytiden enten hjemme, i kirken eller på ferie! Om vi ikke hadde palmegreiner i Tananger, fikk i alle fall menigheten svinge silkebånd som en feiring av palmesøndag. Og etter påskedagsgudstjenesten var det god fangst under påske-egg-jakten! Jakt etter påskeegg ble det også under Mesternes Mester for 7. klasse på Enter før påske.
I andakten fortalte Sondre om Jesus som er den virkelige Mesternes Mester.
En av øvelsene var å stå i planke, hvem mestret å stå lengst?

Velkommen til familiegudstjeneste søndag 24. april. Anne Berit Mathisen er prest, Laura står for musikken og vi skal feire nattverd. Påsken fortsetter! Vi skal få høre om Tomas som tvilte på at Jesus hadde stått opp. Og det var ikke rart, for oppstandelsen er jo aldeles utrolig! Barnekoret skal synge og Lyslevende-gjengen av 6.klassinger delta. De har samling med påskevandring og mye annet gøy på lørdag.

Lys Levende er et superkjekt trosopplæringstiltak for 6.klassinger. Vi har utsatt påmeldingsfrist til torsdag 21.april kl. 23:00. Her er en lenke til en Facebook-video om Lys levende med Anne Marit og Julia som er hovedansvarlige denne gang. Påmelding her.

Dugnad tirsdag 26. april kl.17:00 – 20:30
Det våres, ugresset spirer og solen avslører både støv og spindelvev! Sett av dagen og bli med på årets fellesdugnad i kirken. Vi skal vaske, pusse, luke og koste. Det blir pizza til alle. Dugnad er sosialt, gøy og veldig nyttig. Ta gjerne med hageredskap eller bøtte, klut og nal – alt etter hva du har lyst å bidra med. Her er mange oppgaver, både for voksne og barn.

Aktiviteter i kirken:
Barnekoret:  Torsdag kl.17:30
Jesha: På grunn av ledersituasjonen, er det nå kun en gang pr. mnd. Neste Jesha er 6. mai.
Enter Fredag i partallsuker kl.20:00
Søndagsskolen: Når det ikke er familiegudstjeneste. Se vår hjemmeside
Språkkafeen:  Onsdag i partallsuker kl.17:30
BønnesamlingMandag i oddetallsuker kl.20-21, i kirkerommet.
Bibeldykk: Mandag i partallsuker kl.20:00 – 21:00 møtes vi i kirken for å lese Bibelen sammen.
Kjekt om du blir med!

Endelig – Tanangerdager!
Etter to års koronapause blir det Tanangerdager igjen – i utvidet skala! Det hele sparkes i gang med Barnas Dag onsdag 8. juni.
Torsdag 9. juni kl. 19:00 blir det Kulturkveld i kirken. Britt-Synnøve Johansen synger Evert Taube og Cornelis Vreeswijk, og vi får et spennende kåseri av Sven Egil Omdal. Sett av kvelden!
Fullt program finner du her: www.tanangerdagene.no

Språk-kaféen trenger flere damer!
Annenhver onsdag fra kl.17:30-19:00 i partallsuker arrangeres Språk-kafé for damer her i kirken. Dette er et trivelig fellesskap for alle som vil øve seg i å snakke norsk. Det er mest prat og litt spill. På grunn av flyktningesituasjonen i Ukraina ser vi for oss at Språk-kaéen kan blir en viktig arena og at mange flere enn i dag vil komme. Da trenger vi flere medhjelpere! Kan du tenke deg å være noen ganger? Alle damer som kan snakke norsk og liker og prate er egnet! Ta kontakt, gjerne på telefon eller mail.

Er du nevenyttig – og har noen timer ledig?
Solakirkene har en tid framover behov for en allsidig vaktmesterassistent som kan bidra med enkle, men viktige og nødvendige arbeidsoppgaver ifm. at driftsleder for en periode er i redusert stilling.
Vi trenger en person som har noen timer ledig helst hver uke, dag eller ettermiddag/kveld (betalt arbeid) til å ta ansvar for enkle, forefallende vaktmesteroppgaver, gå brannvernrunder i kirkebyggene, sjekke nedløp fra tak mv. Må disponere bil / kjøregodtgjørelse.
Vennligst ta kontakt med kirkeverge Trygve Torgersen tlf. 41566868 / trygve.torgersen@solakirkene.no , assisterende kirkeverge Kai Rune Byberg tlf.99411533 / kai.rune.byberg@solakirkene.no eller stikk innom for en liten vaktmesterprat på kirkevergekontoret i Sola kirke, Kongshaugvegen 20.

Ласкаво просимо до церкви Тananger!
Litt vanskelig å lese? Her står det «Velkommen til Tananger kirke» på ukrainsk! Sola kommune forbereder seg på å ta imot flyktninger fra Ukraina. Noen har kommet allerede. Det viktigste vi som lokalsamfunn kan gjøre er å tilby meningsfulle aktiviteter til de som kommer. Ved hjelp av google translate og en ukrainsk lærer har vi laget en tekst der vi inviterer til menighetens aktiviteter; Barnekor, Jesha, Enter, Åpen barnehage, Tananger Gospel, Språkkafé og gudstjeneste. Det kan bli behov for sjåfører for å hente/bringe. Er det noe du kan bidra med, så gi oss beskjed!

Sjø- og kirkeleir i sommer!
Vi har nettopp lansert et rykende fersk tilbud for 4-6.klassinger: Bo-hjemme-leir 20.-23. juni, altså
første uke i skoleferien. Dette blir fire innholdsrike dager med lek, aktivitet, bibelfortellinger, fisking, padling, tur til Rott mm. Påmeldingene tikker inn. Vi har plass til 20 barn, så vær snar hvis du har en gutt eller jente som vil bli med. Vi har ellers ledige plasser til frivillige som kan ha kjøkkentjeneste!

Frivillighetens år 2022
Søndag 12. juni er Vår Dag i Den norske kirke . Da skal Tananger menighet feire frivilligheten og skaperverkets dag med flott friluftsgudstjeneste ved gapahuken på Jåsund.

 

Med ønske om en velsignet uke!
Hilsen oss i staben

Bestill din tickets