Mer himmel på jord!

Endelig skal vi få møtes til gudstjeneste i kirken igjen! Det er en stor glede.
24.mai kl.11:00 blir det gudstjeneste i Tananger kirke. 50 personer (i tillegg til gudstjenestemedhjelpere) er tillatt, og vi holder 1 meters avstand. Kirkerommet er møblert for dette. I tillegg sier smittevernreglene at det skal føres lister over fremmøtte. Dette er begrunnet i smittesporing. Her er en generell info om gudstjenestene fremover for Sola-kirkene.

Praktisk gjøres dette slik: Ta med en lapp hjemmefra. På den skriver du ditt navn og telefonnummer. Lappen legges i postkasse i kirken og blir oppbevart i lukket konvolutt i 10 dager. Deretter makulert. (Har du glemt lapp, har vi noen reserve på lur). Her kan du lese våre smittevernsrutiner.
Søndagens gudstjeneste vil også bli streamet og dermed mulig å følge fra egen stue. Gå inn på Tananger Menighet på Facebook så kan du se gudstjenesten der kl. 11.00.
Siden vi er pålagt å åpne gradvis og kontrollert, blir det ikke nattverd denne søndagen. Men det blir mange muligheter for nattverd fremover.

Videre plan for gudstjenester:
31. mai. Pinsegudstjenester i Tananger og Sørnes. Nattverd.
07. juni: Felles utendørs arrangement: Bilrebus for store og små. Mer info kommer!
14. juni: Gudstjeneste i alle Solakirkene. Nattverd.

Sommerens gudstjenester blir i Sørnes kirke, dersom det blir tillatt med forsamlinger på 200 mennesker. Sørnes er den kirken i Sola som rommer flest mennesker med slik møblering. Her kan du lese våre rutiner for sommerens gudstjenester.

Dåpshandlinger er fullt mulig. Her finner vi praktiske løsninger for alle som ønsker dåp, som egne dåpsgudstjenester.

Om du ikke deltar fysisk på søndagens gudstjeneste, kan du likevel VIPPSE KIRKEOFFER til Skolelaget, NKSS. Hver søndag vil VIPPS 116377 menyen fortelle hva kirkeofferet går til den aktuelle datoen. Dersom du også har lyst å gi noe til menighetens arbeid, er det og en mulighet. Tusen takk for gaven!

Dugnadsgjengen har gjort en super jobb med luking på kirkens uteområde. Det er mer ugress igjen, og sopekostene venter på å bli tatt i bruk! Det blir dugnadsinnsats hver torsdag kl. 09:30 fremover (bortsett fra Kristihimmelfartsdag). Hjertelig velkommen til deg som har lyst og anledning. Det er rikelig med arbeidsoppgaver, og vi møtes helt koronatrygt.

I morgen er det Kristihimmelfartsdag. Vi publiserer en felles  filmsnutt for alle Solakirkene. Gode ord og toner er vel verdt å få med seg.

Velkommen til Åpen kirke hver onsdag kl. 19:00 – 20:00 frem til sommerferien. Du kan komme innom for fem minutters stillhet, sitte ned en time, tenne lys eller be. Vi legger frem ark med søndagens tekst, en bønn, noe om kirkerommets symboler. De som ønsker kan benytte dette. Noen ganger vil det bli levende musikk. Det blir i tilfelle kl. 19:15 – 19:30.

Bli med på HØSTTUR TIL HOLMAVATN 11-13. september! Vi har troen på at høstturen kan gjennomføres på en trygg og god måte, etter gjeldende smittevernregler. Derfor gleder vi oss nå til en trivelig helg for store og små, unge og eldre. Ungdommene skal ha egen leir i leiren. Det blir lek og moro, fellesskap, tur, kano, avslapping og mye mer! Menighetsrådet mener denne turen er noe av det viktigste for menigheten i høsten. Derfor er prisene veldig godt subsidiert. Og; Dersom myndighetene sier at vi må stramme inn på sosial aktivitet, så skal alle påmeldte få beskjed. Betaling skjer på turen. Ingen skal tape penger hvis vi skulle bli nødt til å avlyse. Høstturen skal gjennomføres på trygt vis! Frist for påmelding: 16. juni.

Nå når myndighetene har åpnet litt opp igjen, vil vi gjerne invitere til informasjonsmøte for neste konfirmantår, torsdag 4. juni kl. 18.00. Vi vil sette et tak på 50 stk. Derfor må vi ha påmelding. Vi ber om at kun én fra hver husstand melder seg på.

Det er mange røde dager i mai, og nå står Kristi himmelfartsdag for døren. Det må ha vært en tøff dag for disiplene, den dagen Jesus forlot dem og dro opp til himmelen. Fra da av kunne de ikke se ham fysisk lenger. Og det er jo slik vi har det.
Men Jesus gav dem – og oss – et løfte: Jeg lar dere ikke bli igjen som foreldreløse barn. Jeg kommer til dere (Joh 14,18).
Og det gjorde Han på pinsedag, gjennom Den hellige Ånd.
Med ønske om en god Kristi Himmelfartshelg!

Velkommen til gudstjeneste på søndag!