«Siste Nytt» nr. 18/22»

Siden sist!

Nå er det superenkelt å bli fast giver i Tananger menighet! Scan QR-koden med smartmobilen din, og VIPPS – så kan du også bli fast giver via VIPPS!  Du velger selv beløp og øremerking. Med VIPPS kan du enkelt endre både beløp og formål. Behovet er særlig stort for ungdomsarbeidet. Givertjenesten er en viktig tjeneste i menigheten. Vi ønsker flere velkommen med på giverlaget!

Denne uken har Anne Marit hatt første samling med FollowMe-junior. Seks flotte og engasjerte 6.klasssinger møttes. De kom rett fra skolen og startet med litt forfriskninger. De brukte blant annet  snakkekort og tema var «gaming og mobbing». Gruppa vil møtes hver 14.dag. Lykke til!

 Søndag 22. mai feirer vi gudstjeneste Tracy Rishton er prest. Det blir dåp, bandet vårt spiller og det blir dans! Tema er MISJON.

Konfirmant 2022-2023
Invitasjon til neste års konfirmanter er postlagt og påmelding er åpnet på hjemmesiden vår. Vi ønsker velkommen til et flott år med gode, interessante, morsomme og tankevekkende opplevelser. Kjenner du en ungdom som skal begynne i 9. klasse, tips gjerne! Invitasjonen kan bare sendes til døpte ungdommer, men her er alle velkomne!

 

Tanangerdagene  har et rikholdig program i år. Full oversikt finner du her www.tanangerdagene.no Barnas dag starter det hele 8. juni kl.17:00 på Tananger ungdomsskole. Matsalget er i gang fra kl.16:30. Det blir mange kjekke gratis aktiviteter for barna, som toppes med besøk av RaySpeedy: tryllekunstner, tullebukk og ballongskulptør kl.17:30. En kjekk dag for hele familien!

Kulturkveld i kirken.
Torsdag 9. juni kl. 19:00 blir det Kulturkveld i kirken. Britt-Synnøve Johansen gir oss konserten «Ballader og Grimacher» der hun serverer viser og historie fra Evert Taube og Cornelis Vreeswijks liv.
Vi får et spennende kåseri av Sven Egil Omdal: «Sykehushistorie – fra igler til kikkhull» Sett av kvelden!
Dette er også en del av Tanangerdagene www.tanangerdagene.no

Vår Dag 12. juni
Søndag 12. juni er Vår Dag i Den norske kirke. Da skal Tananger menighet feire frivilligheten og skaperverkets dag med flott friluftsgudstjeneste ved gapahuken på Jåsund. Det blir grilling og lek etter gudstjenesten. Søndagsskolen og «Førsteklasses» deltar. På menyen står «Havets skattkiste» og det blir gratis!  Hurra for alle frivillige i menigheten vår!

Aktiviteter i kirken:
Barnekoret:  Torsdag kl.17:30
Jesha: På grunn av ledersituasjonen, er det nå kun en gang pr. mnd. Neste Jesha er 3. juni.
Enter Fredag i partallsuker kl.20:00
Søndagsskolen: Når det ikke er familiegudstjeneste. Se hjemmesiden vår
Språkkafeen:  Onsdag i partallsuker kl.17:30
BønnesamlingMandag i oddetallsuker kl.20-21, i kirkerommet.
Bibeldykk: Mandag i partallsuker kl.20:00 – 21:00 møtes vi i kirken for å lese Bibelen sammen.
Kjekt om du blir med!

Nettauksjon for Ukraina – Det er akutt behov for hjelp!
Krigen rammer hardt, og mennesker dør. Misjon uten Grenser sine medarbeidere er fullt opptatt med å dele ut nødhjelpspakker med mat og rent vann til krigsrammede. Vi i Tananger menighet ønsker å gjører mer og vil gi en ekstra gave til MUG sitt arbeid både i Ukraina og blant flyktninger i nabolandet Romania.
Misjonsutvalget arrangerer en auksjon, der vi auksjonerer bort tjenester. Forhåpentligvis mange tjenester! I første omgang ønsker vi at så mange som mulig vil gi noe av sin tid og/eller kunnskap som en gevinst. Den skal deretter auksjoneres bort.
Vil du bidra? Da trenger vi en gevinst fra deg, i form av en tjeneste. Det er kun fantasien din som begrenser hva du kan bidra med! Her er et par eksempler:
Strikkegenser – du kan gi en genser som vinneren velger ut mønster til og du strikker.
Hagearbeid – du gir to timer hagearbeid og da stiller du opp i to timer i vinnerens hage.
Arbeid – om du har et yrke (snekker/frisør el.) kan du gi et begrenset antall timer med eks. snekkerarbeid. Auksjonen skjer før skoleferien.
Dette blir GØY! Om du kan tenke deg å gi en gevinst sendt epost til: tracy.rishton@tanangermenighet.no
Les mer om situasjonen og MUG sitt arbeid blant flyktninger her.

Gratisbutikken

Ukrainske flyktninger er nå innkvartert på Sola Sjø. Gratisbutikken er ett av kommunens tilbud som har behov for frivillige. Gratisbutikken holder til på det gamle menighetssenteret                          i Solakrossen. Her får flyktningene komme og hente klær, leker og hygieneartikler etter behov. Alle varene i butikken er donasjoner fra private og næringsliv. Nå er det et veldig stort                behov for hygieneartikler som deodorant, såpe, shampo, men mest av alt sminke av alle typer, sminkefjerner, bomullpads, hårstyling; hårgele, hårspray, hårfarge, og bodylotion, ansiktskremer   og solkrem. Kan du bidra med noen produkter? Disse må selvfølgelig være ubrukt, og de kan leveres i Ræge kirke lørdag 21.mai mellom kl 12-15. Kontaktperson ved spørsmål: Cecilie Midttun, 93652805.  Vil du bidra som frivillig?  Gå inn på www.sola.kommune.no og velg «Informasjon til innbyggere og flyktninger om Ukraina-situasjonen». Der kan du velge «Kan du bidra som frivillig?», og registrere deg på Sola frivillighetssentral.

KRISTI HIMMELFARTSDAG – FELLEGUDSTJENESTE I SOLA KIRKE

Torsdag 26. mai kl. 11.00 samles menighetene i Sola til fellesgudstjeneste med nattverd i Sola kirke. Kristi himmelfartsdag havner lett i skyggen av andre store høytider. Jesus sin ferd til  himmelen ble feiret lenge før kirken feiret at Frelserens ble født. Kristi himmelfartsdag var og er viktig, som et vendepunkt i fortellingen om Jesus som Guds sønn. Dette er ikke bare en dag        for avskjed, men også en dag for å rette blikket framover. En dag som innebærer både velsignelse og en visjon for veien videre, både for Jesu disipler den gang og for oss i dag.                              Dette vil være i fokus i Morten Sandlands preken over søndagens tekst (Johannes 17,1–5). Organist Geir Munthe-Kaas har for anledningen med Per Robert Urdahl på euphonium.

Med ønske om en velsignet uke!
Hilsen oss i staben

Bestill din tickets