Adventstid i kirken.
Julevandringene fortsetter – med keiser, engler, vise menn, Josef og Maria, gjetere. Utrolig fint å få være med barna på vandringen for å finne den store kongen som ikke ble født på slottet, men i en stall… Her er Anne Marit den store keiser Augustus, og vaktmester Jone trør til som erkeengelen Gabriel.

Smittevern i Solakirkene
Vi er på ny inne i en tid med restriksjoner og påbud som gjelder smittevern. Dette gjelder også for kirkelig virksomhet, hvor vi vil legge til rette for trygge arrangement i advents- og julehøytiden.

Dette gjelder nå:

• Hold minst 1 meter avstand til andre enn din kohort
  • Bruk munnbind der du ikke kan holde 1 meter, f.eks ved ut- og inngang
  • Ha god håndhygiene
  • Hold deg hjemme om du er syk eller har symptomer på covid
  • Registrering av deltagere

På grunn av påbud om registrering av deltagere blir det på ny påmelding til gudstjenester og andre arrangementer. Vi ønsker at flest mulig tar seg tid til å melde seg på på forhånd. Dette er for å lette arbeidet med registreringen ved å minske kødannelse. Og ikke minst for å lette arbeidet ved eventuell smittesporing. Om du ikke får til å melde deg på via hjemmesiden, kan du sende sms til daglig leder som sørger for at du blir forhåndsregistrert, tlf 97147133.
På grunn av antallsrestriksjoner uten faste tilviste plasser, ser vi oss nødt til å avlyse kirkekaffe fremover. Dette er også en arena hvor det er vanskelig å holde avstand.
Praktisk informasjon: Når du kommer til kirken og er blitt registrert får du tilvist en plass som du må sitte på under hele gudstjenesten, det er ikke anledning til å bytte plass. Det skal være en stol mellom de som ikke bor i samme husstand.
Husk å holde avstand i registreringskø, i nattverdskø og ved inn- og utgang.

Gudstjeneste
Søndag 12.desember kl. 11:00. Tracy er prest. Et barn skal bli døpt og det blir søndagskole. Tre lys tennes i adventsstaken. Søndagens tekst er fra Dan 6, 4-24.Daniel lot ikke engang kongens forbud stoppe sine daglige rutiner, med å vende seg til Gud i bønn.
Det vil bli fokus på bønn i gudstjenesten, og informert mer om bønneaksjonen som begynner i januar.
Direkte til påmelding.

Faste aktiviteter kommende uke:
Torsdag: Barnekor  kl. 17:30. De skal ha englefest 😊
Fredag: Enter kl.20:00 – fra og med 8.klasse
Fredag: Treffen kl. 18:00. Julefest med familie og venner
Søndag: Gudstjeneste kl. 11:00
Mandag: Babysang kl. 11:30, Bibeldykk kl. 20:00 – 21:00.
Onsdag: Konfirmantsamling kl. 18:30
Onsdag: Språkkafe kl.17:30-19:00
Se ellers kalenderen nederst på forsiden: tanangermenighet.no

Torsdagslunsj
Torsdag 9.desember kl. 12:00 besøker Berit Espeset torsdagslunsj. Tema: «Jul i Brasil». Berit, tidligere sokneprest i Sørnes, har bodd mange år i Brasil. Hun har et varmt hjerte for landet og folket. Gled dere til å høre henne fortelle. Det serveres selvfølgelig risengrynsgrøt – med mandel!

Bibeldykk
Vi samles i kirkestua med trygg og god avstand til ny lesning fra Bibelen. Vi skal nå begynne på Josva, og har kommet til Romerbrevet kap. 9. Velkommen!

Julesamling for seniorer i Sola kirke
Onsdag 15.desember kl.11:00 er det julesamling for seniorer i Sola kirke. Det blir førjulstanker ved Morten Sandland, og sang og musikk. Åpen kirke med kaffe etter samlingen.

Vi synger julen inn
Tradisjonen tro arrangeres «Vi synger julen inn», søndag 19.desember kl.16:00. Nye retningslinjer gjør det dessverre vanskelig for Tananger Gospel å bli med. Vi ønsker allikevel å skape en fin stund hvor vi synger mye sammen, lytter til barnekoret, lokale solister og Tanangerblæsen.

Julegaveaksjonen
Alle menighetene i Sola har gjennom Julegaveaksjonen, samlet inn penger til vanskeligstilte familier de siste årene. Vi ønsker å hjelpe familier i Sola til å få en god julehøytid. Pengene blir omgjort til gavekort à 1000 kr, som NAV gir videre til familier som trenger det. Gavekortene er til stor glede for dem som mottar disse før jul. Vil du bidra med å gjøre julehøytiden litt lettere for noen i nabolaget? Da oppfordres du til å gi en gave til aksjonen. Beløpet bestemmer du selv.
Aksjonen avsluttes 12. desember, slik at familiene rekker å få bruke gavekortene før julen ringer inn.
Du kan sette inn pengene på konto 3206 20 27982 og merke overføringen med «Julegaveaksjonen 2021» eller bruke Vipps 543363, Julegaveaksjonen Sola sokn. Vi takker så mye for ditt bidrag!

Mini- Alpha
Hvem tenker du det hadde vært fint å invitere med på et Mini-Alpha kurs i januar? Få med deg en venn eller to og bli med på undervisning, samtale og undring rundt hva kristendommen egentlig handler om. På Mini-Alpha er man velkommen med tvil og tro og spørsmål. Det blir 5 kvelder + en avslutningslørdag. Les mer her
Selv om det nå blir innført nye restriksjoner, er vi heldige som har gode lokaler hvor vi kan holde trygg og nødvendig avstand. Påmelding her.

Bønneaksjon
Etter nyttår, setter vi i gang en bønneaksjon for Tananger. I kirka vil det henge et stort kart over Tananger, og der vil det også være lapper med navnet på noen veistrekninger og forslag til bønn. Tanken er at vi kan gå turer rundt i Tananger og be for alle som bor i Tananger. Når du har hatt din «bønnetur», kan du fargelegge veiene du har gått på det store kartet. Så er ønsket at alle veiene i Tananger blir fargelagt etter hvert.

Har du vurdert det?
Om du skal bli fast giver til menigheten din? «Alt vi eier tilhører deg, av ditt eget gir vi deg tilbake.» Sitatet er hentet fra gudstjenestens takkebønn for offergaven. Det samme sitatet har vi brukt i den nye giverbrosjyren vår. Nå har det blitt enda enklere å tegne seg som fast giver ved å benytte VIPPS. Gå inn på hjemmesiden tanangermenighet.no/givertjeneste. Her kan du registrere deg som fast giver, og VIPPS – så er du i gang. Ta kontakt med kontoret dersom du lurer på noe. Takk for at du blir med på laget.

Velkommen til fellesskap.
Med ønske om en velsignet adventstid!