«Siste Nytt» uke 20 2024

Siden Sist!

(Alle blå ord i «Siste Nytt» er klikkbare lenker)

Vi går enda en langhelg i møte – med varme, sol og fint vær! Vi ønsker alle en riktig god 17-mai og pinsefeiring.
Noen glimt siden sist:

På tirsdag deltok en gjeng med barn som skal starte på skolen til høsten på Førsteklasses. De snakket om hvordan det er å skulle starte på skolen, og dagens tema var at Jesus er vennen vår. Alle var med å leke fortellingen om Sakkeus og til slutt var det lek ute i det fine været.

I disse dager har Anne Marit og Olav enesamtaler med årets konfirmanter. Samtalene gir oss en god mulighet både til å hjelpe konfirmantene til å reflektere over året som har gått, og til å få en evaluering på opplegget vårt. Vi snakker om hvordan har de hatt det som konfirmant. Hva er det viktigste de har lært? Hva vil de ta med videre? Hva husker de best? Ønsker de å bli med videre i vårt ungdomsarbeid? Det kommer frem mye til oppmuntring, glede og refleksjon, så vi opplever samtalene som svært viktige.

Før covid hadde vi mange undervisningsbesøk for skolene, både i kirka og på skolene. Det tok brått slutt og har tatt tid å få i gang igjen. Men nå i vår blir det ganske mange besøk. Bibelsporet (tidl. Vandring gjennom Bibelen for barn) er et 4 timers undervisningsopplegg. Det er holdt både på Haga og Storevarden skole denne våren. Haga besøker oss både denne og neste uke, og Storevarden kommer også med et trinn i neste uke. Det er gledelig at skolene velger å benytte seg av undervisningstilbud som vi tilbyr.

17. mai i Sola kirke
Sola menighet inviterer også i år til åpen kafé og en kort festandakt i Sola kirke.
Åpen kafé klokken 10.00-12.00. Festandakt klokken 12.00, etter barnetoget som ender på Rådhusplassen!
Velkommen til kirken i sentrum!

Søndag 19. mai kl.11:00: Gudstjeneste 1. pinsedag
Tracy Rishton er prest, Laura Kern organist. Vi skal feire nattverd. Preken teksten er Johannes 14,15-21. «Løftet om Talsmannen»
Talsmannen, Den hellige Ånd, kom til disiplene på forunderlig vis pinsedag. Den hellige Ånd virker i dag, blåser liv i de gamle fortellingene, og troen blir til. «Det usynlige nærværets høytid» er sagt om pinsen. Som en stille pust eller kraftig vind drar Ånden gjennom livet, usynlig i seg selv, men med synlige spor. Velkommen til pinsefeiring i kirken!

Torsdagslunsj 23. mai kl. 12.00
Velkommen til en ny torsdagslunsj i kirka. Denne gang kommer egen trønder Solaprest Wenche Stavseth Viland og kåserer om «Tautra – Nonnekloster og Pilegrimsveien i Nidaros».

Søndag 26. mai kl.11:00: Temagudstjeneste. Bli kjent med Maria Magdalena.
Tracy Rishton er prest. Laura Kern organist. det blir dåp, nattverd og søndagsskole for barna. Tananger Gospel synger.

2. juni kl. 17:00 inviterer vi igjen til Messy Church.
Er været på vår side starter vi med enkel middag utendørs. Deretter blir det aktiviteter for alle generasjoner ute og inne, før vi avslutter med feiring i kirkerommet.
I år skal de Olympiske leker arrangeres, og hva er vel mer naturlig enn å ha en Messy Chuch med smak av olympiske leker?
Vi vil være en menighet der generasjoner møtes, og Messy Church er for alle generasjoner!

Tanangerdagene 12 – 16. juni
Merk deg datoene allerede nå! Startskuddet går med Barnas Dag 12.juni. Det blir aktiviteter og show ved Tananger ungdomsskole.
Torsdag 13. juni blir det gjensyn med Rita og Frank Eriksen sammen med Tananger Gospel i Tananger Kirke.
Lørdag 15. juni er vi hjertelig tilstede med stand i Havnen. Dukketeater var en suksess i fjor, så det vil vi gjenta.
Søndag 16. juni blir det friluftsgudstjeneste. Denne gangen i Torkelsparken. Prest: Ludvig Bjerkreim.
Fullstendig program finner du her!

——————————————————————————————————————————————————————————–

Konfirmant 2025
Programmet for konfirmantåret 2024-25 er allerede klart. Brosjyre er sendt ut til døpte ungdommer som går i 8. klasse. Til nå er over 30 ungdommer foreløpig påmeldt. Kjenner du noen 8. klassinger, så må du oppfordre dem til å melde seg på som konfirmant! De kan melde seg på selv om de ikke er døpt.
Informasjonsmøte for neste års konfirmanter med foresatte holdes onsdag 22. mai kl. 18:00.
Dette er både for de som har meldt seg på OG for de som lurer på om de skal melde seg på.
Konfirmantpåmelding:  ——————————————————————————————–—————————————————————————————————————————————————

Faste aktiviteter—————————————————————————-
KLIKK på navnet i blått for mer informasjon.

Bibeldykk: Mandag (partallsuker) kl.20–21. Vi møtes i kirka for å lese Bibelen sammen.
Bønnesamling: Mandag (oddetallsuker) kl.20-21, i kirkerommet.
Det blir ikke bønnesamling 2. pinsedag.
Tananger Gospel: Øver tirsdager kl. 19:00 – 21:00.
Knøttetreffen, Åpen barnehage: Mandager & torsdager.
Tananger Soul Kids: Onsdager kl. 17:30
Søndagsskolen: Søndag kl. 11:00.
Treffen: En fredag hver måned.
Jesha: Fredager i partallsuker kl. 18:00.
Enter: Fredager i partallsuker kl.20:00.
Språkkafeen: Onsdager i partallsuker kl.17:30.
Dugnadsgjengen: Torsdager i partallsuker kl. 09:30 – 12:00

Ukens bønn
Vi lovpriser deg, Hellige Ånd,
du som tente ilden i dine disipler og ga din kirke visdom og kraft, vi ber deg:
Hold kjærligheten brennende og troens språk levende,
så evangeliet om Jesus Kristus kan sette alle mennesker fri.
Treenige Gud, Deg være ære i evighet.

Med ønske om en velsignet uke!
Hilsen oss i staben