«Siste Nytt» uke 23 2024

Siden Sist!

(Alle blå ord i «Siste Nytt» er klikkbare lenker)

Messy Church
På søndag var det Messy Church med smak av OL. Det var nydelig vær og både små og store koste seg med pølser på kirkebakken. Det var mange ulike aktiviteter. Noen malte OL-ringer, andre lagde sin egen olympiske ild. Det var også flere stafetter, både med sammenbundne bein og svampestafett.  I feiringen hørte vi om Daniel og vennene hans som fikk oppleve at ingenting er umulig for Gud. Mange barn bidro i feiringen, både med drama og som forsangere. Og barna fra «Førsteklasses» fikk utdelt bok.

Førsteklasses: Tirsdag forrige uke hadde vi siste samling med «Førsteklasses». Da hadde vi besøk av Tracy og hadde om dåpen. Det var mange forskjellige dukker og kosedyr som ble døpt den dagen.

Jesha X-tra 
Det er mange år siden det var 80 barn på Jesha i mai, men det skjedde på fredag!!! 27 4. klassinger tok imot invitasjonen og forhåpentligvis gav det mersmak. Mot normalt har det i vår vært høyere besøk enn det var i høst. Gledelig at mange finner sin plass på Jesha hvor man møtes på tvers av alder og skole. Det ble mye god aktivitet med 14 ledere som sørget for at ting fungerte. Fredag 14. juni blir siste Jesha før ferien.

Enter sommerfest
På fredag var også 60 ungdommer samlet sammen på Sommerfest og som Join IMI og Enter hadde sammen.  Vi koste oss med god mat og mange kjekke aktiviteter ute.

Søndag 9. juni kl. 11:00 Gudstjeneste v/Tracy Rishton
På søndagens gudstjeneste feirer vi dåp. Dåp er starten på en livslang reise sammen med Jesus. I talen skal Tracy samtale med noen som har kommet litt lengre på sin reise med Jesus. Og vi skal høre om hva troen betyr for dem i hverdagen deres. Det blir søndagsskole.

Tanangerdagene 12 – 16. junibilde av Pia og Linus - hovedpersonene i dukketeateret
Bilde av Rita EriksenOnsdag 12. juni kl.16:30 – 19:00: Barnas Dag. Det blir salg av grillmat, aktiviteter og show ved Tananger ungdomsskole.
Torsdag 13. juni kl.19:00: Gjensyn med Rita og Frank Eriksen sammen med Tananger Gospel i Tananger Kirke kl.19:00.
Billetter kjøpes på Goticket.no (klikk på lenken). eller i inngangen: kr. 250,-
Lørdag 15. juni er vi hjertelig tilstede med stand i Havnen. Dukketeater var en suksess i fjor, så det vil vi gjenta. Fullstendig program for Tanangerdagene finner du her!

Søndag 16. juni blir det friluftsgudstjeneste. Denne gangen i Torkelsparken. Ludvig Bjerkreim er prest. Ta gjerne med stol eller sitteunderlag. Det blir enkel kirkekaffe og lek etter gudstjenesten.

Fellesgudstjenester i sommer.Illustrasjonsbilde av kirkene i Sola
Også i år blir det gudstjeneste i en av Sola-kirkene hver søndag. Klikk her for å se hvor det er gudstjeneste hver enkelt søndag. I Tananger kirke blir det fellesgudstjeneste 23. juni og 21. juli.

Sommerkonsertene
Det blir flotte konserter i Sola kirke hver onsdag kl.11:30 i juli måned. Konsertene er gratis, og det er en god møteplass i Sola sentrum. Ta med deg venner og legg turen til kulturhuset for en musikalsk opplevelse. Første konsert blir onsdag 3. juli. Se fullstendig program her.

Hele Rogaland ber – Sola
Vi er invitert til å ta del i en tverrkirkelig bønnebevegelse 9-15 juni. Målet er bønn i fellesskap med andre i samme kommune/by/tettsted i bønnerom og bønnevandringer i hele Rogaland for viktige institusjoner, nabolag, på høyder og daler. Tananger menighet deltar i samarbeid om det som skjer i Sola. Les mer om Hele Rogaland Ber på utsendt.no og det som skjer i Sola her. 
Det er blant annet Bønnestafett og åpent bønnerom på Betania bedehus tirsdag 11. – torsdag 13. juni kl. 17:00 – 22:00.
Har du ikke anledning til å delta på noe av programmet, bli likevel med i bønn! For nabolaget, kirken, skoler, barnehager, institusjoner osv.
Fil.4,6 «…legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.» 


Konfirmant 2025Knapp som fører til påmeldingssiden for konfirmasjonsopplegget vårt
Det er fortsatt mulig å melde seg på vårt konfirmantopplegg. Gjennom samtalene vi har hatt med årets konfirmanter får vi høre mye om hva året har fått bety for mange av dem. Til nå er 43 ungdommer foreløpig påmeldt. Kjenner du noen 8. klassinger, så må du oppfordre dem til å melde seg på som konfirmant! De kan melde seg på selv om de ikke er døpt.
Konfirmantpåmelding:  ——————————————————————————————–————-———————–

Faste aktiviteter—————————————————————————-
KLIKK på navnet i blått for mer informasjon.

Bibeldykk: Mandag (partallsuker) kl.20–21. Vi møtes i kirka for å lese Bibelen sammen.
Bønnesamling: Mandag (oddetallsuker) kl.20-21, i kirkerommet.
Det blir ikke bønnesamling 2. pinsedag.
Tananger Gospel: Øver tirsdager kl. 19:00 – 21:00.
Knøttetreffen, Åpen barnehage: Mandager & torsdager.
Tananger Soul Kids: Onsdager kl. 17:30
Søndagsskolen: Søndag kl. 11:00.
Treffen: En fredag hver måned.
Jesha: Fredager i partallsuker kl. 18:00.
Enter: Fredager i partallsuker kl.20:00.
Språkkafeen: Onsdager i partallsuker kl.17:30.
Dugnadsgjengen: Torsdager i partallsuker kl. 09:30 – 12:00 

Ukens bønn
Livgivende Gud,
du har skapt oss til fellesskap med deg
og født oss på ny av vann og Ånd.
Vi ber deg:
Bevar oss i dåpens nåde så vi kan leve som Jesu disipler,
han som med deg og Den hellige ånd lever og råder,
én sann Gud fra evighet til evighet.
Amen

Med ønske om en velsignet uke!
Hilsen oss i staben