«Siste Nytt» uke 40-41»

Siden Sist!

På lørdag var konfirmantene samlet til konf.lørdag i kjerka. Da var vi samlet fra kl. 16:00 – 23:30 til variert program med undervisning, aktiviteter, underholdning om mye mer. Vi hadde også besøk av Shannon Ainslie som delte fra sitt dramatiske liv. (I hvit t-skjorte på bildet over sammen med både ledere, konfirmant og ansatte.) Shannon har vokst opp i Sør-Afrika hvor han i tenårene ble angrepet av to hvithaier på en gang!! For første gang i sitt liv opplevde han at han ble bønnhørt. Han opplever det som et mirakel at han overlevde og bestemte seg for å følge Jesus. I dag bor han her i Sola og er han blant annet trener for det norske surfelandslaget.

Høsten er her med både vind, regn, fine farger – og mildvær! Neste uke har de fleste av staben ferie. Det har også Siste Nytt. Men Gudstjeneste skal det bli – i Sørnes kirke.

Gudstjeneste søndag 8.oktober kl. 11:00.
Velkommen til gudstjeneste med nattverd og søndagsskole på søndag. De siste ukene har vi hatt fokus på det kristne livet og reflektert over tilbedelse og på helbredelse. På søndag skal vi fortsette med å tenke over vår tjeneste ut ifra aspektet hvile. Den 6. dagen skapte Gud menneske og allerede på den 7. dagen skulle de hvile og være sammen med Herren. Bli med på gudstjeneste for å finne ut hva en svamp og vann har med dette å gjøre!

Gudstjeneste søndag 15. oktober kl.11:00 i Sørnes Kirke
Velkommen til gudstjenestefellesskap for alle i Sola. Det blir høymesse med dåp og nattverd i Sørnes kirke, siste søndag i høstferien. Tema er «Jesus og hans venner» Prest er Per Arne Tengesdal og organist Turid Evje. Solosang ved Hjalmar Arnø. Kollekten går til Sola Menighetsblad.

The Chosen
Vi var 32 samlet til filmkveld i Kaféen for å se første episode av The Chosen. Vi ble blant annet kjent med rebellen Peter, den forknytte skatteoppkreveren Matteus, den plagede Maria Magdalena – som uventet fikk et møte med Mesteren. Gled dere til neste filmkveld.
The Chosen er en helt unik filmatisering av Jesu liv. Vi samles til filmkvelder for å se en episode (med norsk teksting) sammen og prate om hva vi har sett og hva vi ble berørt av.  Vi ønsker at dette skal hjelpe oss selv til å bli bedre kjente med Jesus og vokse i troen. Dette er for alle fra 15 – 105 år. De neste kveldene i høst er 25. okt. og 22. nov.
Fikk du ikke med deg første episode, kan du se den HER  Hvordan får du oppskrift på ved å klikke på datoene over.
Mer informasjon om serien her: https://youtu.be/X-AJdKty74M

Kirkemiddag 19.oktober. kl. 16:30 – 17:30
Synes du også det er trivelig å spise middag sammen med andre kjekke mennesker? Neste kirkemiddag blir torsdag 19. oktober.
Store og små er  hjertelig velkommen. Vi vil at det skal være mat nok til alle og ber om påmelding via denne lenken.

Hver mandag i partallsuker møtes en gjeng til lesing fra Bibelen med deling av refleksjoner omkring det vi leser. Det er trivelige samlinger som vi unner mange flere å oppleve og erfare. Så velkommen til neste Bibeldykk, mandag 16. oktober kl. 20-21. For tiden leser vi fra 1. Samuels bok og Matteusevangeliet. Les mer her. Velkommen!

Søndagsskolen.
Søndagsskolen har noen flotte ledere som har stått på for å gi barna det viktigste vi kan gi dem: Jesus! Nå har det dessverre vært få og ingen barn på søndagsskolen vår mange søndager både i vår og nå i høst. Derfor tar beklageligvis søndagsskolen nå pause frem til jul. Vi håper savnet blir stort og at mange foreldre og besteforeldre ønsker å ta med barna på søndagsskolen når vi starter opp igjen.

 MESSY CHURCH – en sprell levende familiegudstjeneste!
Fra oktober av kommer familiegudstjenestene våre til å fremstå i helt ny drakt. Og har «barnet fått navn» i Norge: MESSY CHURCH. Idéen kommer fra England.  I Norge er det Søndagsskolen og NMSU som har utarbeider den norske versjonen og foretatt navnevalg. Søndag 29. oktober skjer det!
Vi starter kl. 17:00 med en enkel middag i kirkestuen. Deretter blir det ulike aktiviteter – for alle generasjoner. Aktivitetene er knyttet til dagens bibelfortelling. Til slutt samles vi til en kort gudstjenestefeiring i kirkerommet. Vi gleder oss. Bli med og spre nyheten!

 

HalloVenn.
Igjen går IMI Tananger og Tananger menighet sammen for å lage til HalloVenn – et flott alternativ til Haloween. Sett av tirsdag 31. oktober kl 17.00-19.00. Det blir mange kjekke aktiviteter for barna. Is, pølser og snop høres også hjemme på HalloVenn!
Oppmøte i Tananger Kirke, hovedinngangen.

«Å være Jesu disippel i dag».
Det er overskriften for temakvelden du er invitert til den 2. november kl. 20.00. Da kommer Oddvar Søvik og utfordrer oss. Det skilles ofte mellom å lære Jesu ord og å lære og holde dem. Vi har vært fornøyd med å høre Guds ord, men har ikke vært opptatt av å gjøre det Ordet sier. Det skillet finnes ikke i Bibelen. Det er en og samme sak! Å være en kristen er en som følger Jesus og gjør hans vilje. Les mer her.

BASAR 4. november kl. 12:00-15:00
Det nærmer seg basar her i kirken. Tradisjonen tro deles inntektene 50:50 med vårt misjonsprosjekt i Misjon Uten Grenser.
Her støtter vi arbeidet blant vanskeligstilte familier i Romania. Les gjerne om prosjektet HER. Gevinster mottas med stor takk! De kan leveres til kirken på dagtid mellom 09:00 og 15:00. Gevinsten kan være håndlaget, strikket, kjøpt eller fra din arbeidsgiver. På forhånd, tusen takk!

Faste aktiviteter
KLIKK på navnet i blått for mer informasjon.

Bibeldykk: Mandag (partallsuker) kl.20–21. Vi møtes i kirka for å lese Bibelen sammen.
Bønnesamling: Mandag (oddetallsuker) kl.20-21, i kirkerommet.
Tananger Gospel: Øver tirsdager kl. 19:00 – 21:00.
Knøttetreffen, Åpen barnehage: Mandager & torsdager.
Tananger Soul Kids: Torsdager kl. 17:30  
Søndagsskolen: Søndag kl. 11:00.
Treffen: En fredag hver måned.
Jesha: Fredager i partallsuker kl. 18:00.
Enter: Fredager i partallsuker kl.20:00.
Språkkafeen: Onsdager i partallsuker kl.17:30. 
Dugnadsgjengen: Torsdager i oddetallsuker kl.09:30 – 12:00.  

PORTALER TIL TRO

 

Med ønske om en velsignet uke!
Hilsen oss i staben